A rendelőnk nyitva tartása és kollégáink rendelési ideje:

Rendelő nyitva tartás

Hétfő: 10:00 - 20:00
Kedd: 10:00 - 20:00
Szerda: 10:00 - 20:00
Csütörtök: 10:00 - 20:00
Péntek: 10:00 - 20:00
Szombat: 09:00 - 12:00
Rendelőnkben a tervezett műtéteket
12:00 - 14:00 között végezzük

dr. Fenyves Ildikó*

és dr. Abuzant Balázs

Hétfő: 09:00 - 19:00 (csak sürgősségi szemészet)
Kedd: 10:00 - 12:00
Szerda: 12:00 - 20:00
Csütörtök: 10:00 - 12:00
Péntek: 12:00 - 20:00
Szombat: 09:00 - 19:00 (csak sürgősségi szemészet)

(a szemészeti vizsgálatra is előzetes bejelentkezés szükséges)

dr. Paulina Anna

Hétfő: 12:00 - 20:00
Kedd: 12:00 - 20:00
Szerda: 10:00 - 18:00
Csütörtök: 10:00 - 16:00
Péntek: 10:00 - 15:00
Szombat: minden 2. szombat

dr. Kapitány Réka

Kedd: 09:00 - 15:00
Csütörtök: 12:00 - 20:00

dr. Hermándy-Berencz Katalin

Hétfő: 10:00 - 18:00
Kedd: 10:00 - 18:00
Szerda: 12:00 - 20:00
Csütörtök: 10:00 - 15:00
Péntek: 12:00 - 20:00

* dr. Fenyves Ildikó

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015-től dr. Fenyves Ildikó munkájában elsősorban az állatorvos szemészet szakterülettel és az ezzel kapcsolatos kutatásokkal, képzésekkel foglalkozik. Rendelőnk szakmai felügyeletét továbbra is ő látja el.

Kérjük, ha nem szemészeti problémával kíván hozzá fordulni, azt az időpont egyeztetésnél mindenképpen jelezze.

Kisállat Szemészeti Szakrendelő Hálózat

Sürgős szemészeti esetben a fentiektől eltérő időpontban is segítséget nyújtunk.

Rendelőnk a Kisállat Szemészeti Szakrendelő Hálózat tagja, amely az év minden napján 9-19 óráig ellátja a sürgős szemészeti ellátást igénylő kutyákat és macskákat.

Kérjük önöket az előzetes bejelentkezésre!

Rendelő:
+3623 451-103 | +3630 263-7762

Amennyiben ragaszkodik valamelyik állatorvos kollégánkhoz, kérjük, az időpont egyeztetés során jelezze.

Macska ivartalanítási akció – 25%-os kedvezmény február 14. és március 31. között

Rendelőnkben 2017.02.14. és 2017.03.31. között macska ivartalanítás akciót tartunk! Ezen idő alatt minden macska ivartalanításra 25% kedvezményt biztosítunk!

Miért fontos a macska ivartalanítás?

Akár kandúrról, akár nőstényről van szó, számos probléma és betegség megelőzhető, ha az állatot ivartalaníttatjuk:

• Magyarországon a kóbor, gazdátlan állatok száma rendkívül magas, holott ezekben a statisztikákban nincsenek benne azok az egyedek, amelyeknek van gazdája, de nem kapják meg a szükséges gondoskodást. Ne szaporítsuk tovább az ilyen állatok számát! Ha esetleg el is tudnánk ajándékozni egy-egy kiscica almot, akkor inkább menjünk el egy menhelyre és segítsünk a már megszületett és szenvedő állatokon, minthogy újabbakat segítsünk a világra!
• Általában a túlszaporodás problémájával csupán a nőstény macskatartók szembesülnek, de a kandúrok gazdái erről nem vesznek tudomást. Pedig a gazdátlan, sanyarú sorsú kiscicák megszületéséért ők éppoly felelősek!
• A nem ivartalanított állatokkal igen nehéz együtt élni. A nőstény macskák viselkedése ivarzáskor megváltozik, izgatottak, hempergőznek, hangosan nyivákolnak és sokkal többet ürítenek vizeletet a lakás legkülönbözőbb szögleteiben. Az ivarérett kandúrok vizelete és speciális szaganyagai, amelyek spriccelésével időnként megjelölik a ház különböző pontjait, rendkívül bűzös.
• A nem ivartalanított macskák messze elcsatangolnak, nagy területeket járnak be, ezért sokkal nagyobb eséllyel lesznek autóbalesetek vagy kutyaharapások áldozatai. Kullancsokkal vagy féregpetékkel is gyakrabban fertőződnek.
• A kandúrok párzási időszakban alig táplálkoznak, szinte minden idejüket verekedéssel töltik. A harapások, karmolások általában egymás fejét érik, így szinte kivétel nélkül megállapítható a fültőmirigy (nyálmirigy) gyulladása, a fülek harapott sebei, sokszor a szaruhártya sérülése a szemek karmolása következtében. A mély harapások nyomán nagyon gyakran gennyesztő baktériumok szaporodnak el a fej, nyak szöveteiben és gennyel telt kötőszövetes képletek (tályogok) alakulnak ki.
• A verekedés közben a közeli kontaktus miatt a kóbor, gondozatlan egyedektől bolhát, fülatkát, egyéb parazitákat kapnak el a kandúrok.
• Ebben az időszakban immunállapotuk jelentősen gyengül, minden fertőzésre fogékonyabbá válnak. Számos gyógyíthatatlan betegség vírusával fertőződhetnek, mint amilyen pl.: a macskaleukózis, a macska-AIDS vagy a fertőző hashártyagyulladás (FIP) vírusa. Ezek közül nem minden betegség ellen létezik vakcina.
• A nőstény macskák az első ivarzásukkor még nem érik el a teljes testi fejlettséget, ezért vemhesülésük ekkor még nem javasolt. Ilyen esetben az ellés és a szoptatás során szervezetük rendkívül „lezsarolódik”.
• A különféle fogamzásgátló (tablettás, injekciós) készítmények állatoknál nagyon sok mellékhatással rendelkeznek és komoly betegségeket okozhatnak, ezek közül nem ritka kórkép a méhmirigyek elfajulása, gennyes méhgyulladás stb.
• Tudományosan megalapozott tény, hogy a nőstények ivartalanítása nemhogy nem jár egészségkárosodással, hanem számos középkorú, idős állatoknál gyakran előforduló betegség kockázatát jelentősen csökkenti. Gennyes méhgyulladás ivartalanított állatokban nem fordul elő, az emlődaganatok kialakulásának esélye minimálisra csökken, ahogy a macskákban előforduló, az emlők mirigyszövetének túlburjánzásával járó betegségnek is (hyperplasias fibroadenoma komplex). Egyébként, ha az említett betegségeket diagnosztizálják egy nem ivartalanított állatban, akkor azok orvoslásának része szintén az ivartalanítás lesz, de ekkor már egy idős, beteg állatban kell elvégezni ugyanazt a műtétet, amelynek kockázata jóval nagyobb, mintha azt megelőzésképpen már fiatal korban elvégezték volna.

Miért minket válasszon, ha macska ivartalanításról van szó?

• A műtétek előtt vérvételt javaslunk minden esetben, az altatási kockázat csökkentésére.
• A műtét előtt az állatokat minden esetben alaposan átvizsgáljuk, hiszen beteg állat – halasztható műtét esetében – nem kerülhet a műtőasztalra.
• A műtét megkezdése előtt vénakanült helyezünk be, amelyen keresztül az állat infúziót fog kapni. Infúzió azért szükséges, mert az altatószerek általában csökkentik a vérnyomást és a vérátáramlást az egyes szervekben, az ennek következtében kialakuló oxigén- és táplálóanyag-hiány a későbbiekben káros folyamatokhoz vezethet
• 2015 óta rendelőnkben a nőstény macskák ivartalanítása altatógépi (altatógázas) altatás mellett történik, mely jelentősen csökkenti az altatási kockázatot / szövődményeket. Emellett sokkal gyorsabb az ébredési szakasz. Kandúrok esetében, mivel rövidebb beavatkozásról van szó, az altatógépi altatás nem indokolt, azonban az altatásuk a legbiztonságosabb/ a legoptimálisabban megválasztott és igen biztonságos intravénás altatószerekkel történik és – a nőstényekhez hasonlóan – itt is használunk légcsőtubust, melynek segítségével biztosítható a 100%-os oxigén belélegzése a beavatkozás során.( valamint szükség esetén az állat mesterséges lélegeztetése, az oxigénhiányos állapot megelőzésére.) • A műtét során maximális sterilitást biztosítunk. Az abszolút sterilitás betartása érdekében a műtéti területen alapos szőrnyírást és fertőtlenítést végzünk. Az operáló orvos és az asszisztensek szabályos bemosakodás után, műtéti sapkában és maszkban, steril műtéti felszereléssel végzik az operációt. A nem steril körülmények között végzett műtétek sebfertőzéshez, elhúzódó sebgyógyuláshoz, esetenként vérfertőzéshez vezethetnek.
• Az állat testhőmérsékletét melegítéssel optimális keretek között tartjuk. Ez azért fontos, mert az altatószerek csökkentik a testhőmérsékletet, ami a belső szervek lassult anyagcseréjét eredményezi.
• A műtétekhez a legkorszerűbb sebészi varróanyagokat használjuk.
• Nagy hangsúlyt fektetünk a fájdalomcsillapításra. Minden műtéti beavatkozás járhat fájdalommal, még akkor is, ha az altatott állapotban nem tudatosul. A fájdalomcsillapítást a műtét előtt megkezdjük, és a műtét alatt és után is fenntartjuk.
• A műtétet követően – nőstény macskák esetén – másnap kontroll vizsgálat történik.

Kedvezményes áraink:

Kedvezményes áraink:

kandúr macska 18 000 ft helyett 13 500 ft

nőstény macska 28 000 ft helyett 21 000 ft

vemhes macska 35 000 ft helyett 26 000 ft

Minden vélemény számít!

Fel